Overzicht: Wat weten we van Lille OSC?

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft maandagmiddag voor de zestiende finales geloot tegen Lille OSC. Net als vorig jaar in de groepsfase van de Champions League zal Ajax dus moeten afrekenen met de Franse topclub. Hoe staat Lille OSC er nu, ruim een jaar later, voor?

Lille OSC stond vorig seizoen, toen de competitie vanwege de uitbraak van het coronavirus werd gestaakt, op een vierde plaats. De competitie werd vervolgens niet meer uitgespeeld en zodoende kon Lille OSC meedoen aan de Europa League. In die Europa League-groepsfase deden de Fransen het meer dan naar behoren en dankzij een tweede plaats werd die volgende ronde bereikt. In de Franse competitie staat men nu bovenaan.

De selectie

In de afgelopen zomer zag men bij Lille OSC twee sterkhouders vertrekken. De razendsnelle spits Victor Osimhen vertrok voor zeventig miljoen euro naar Napoli, terwijl verdediger Gabriel voor 26 miljoen euro naar Arsenal vertrok. Verder nam Lille OSC afscheid van behoorlijk wat huurlingen, terwijl ook spits Loic Remy transfervrij vertrok.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/136529/overzicht-wat-weten-we-van-lille-osc