Vroege treffer Schöne verschaft Ajax eenvoudige avond in Heerenveen

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax trad in de vaak doelpuntrijke uitwedstrijd tegen Heerenveen aan met een sterk gewijzigde basiself. Rasmus Kristensen mocht door de blessure van Noussair Mazraoui als rechtsback beginnen en Max Wöber vanwege het uitvallen van Tagliafico, kreeg net als tegen Bayern München, weer een plek in het centrum van de defensie naast Matthijs De Ligt. Voorin had Ten Hag een plekje ingeruimd voor Kasper Dolberg, wat ten koste ging van David Neres.

Veel effect bleken de wijzigingen niet te niet te hebben. Al in de derde minuut kwam Ajax op voorsprong door een prachtige treffer van Lasse Schöne. De Deen schoot het leer vanaf een meter of 35 in de kruising.

Ajax nam vervolgens het heft in handen wat resulteerde in een aantal kansjes. Heerenveen kon hier aanvankelijk maar weinig tegenover stellen en het was dan ook wachten op de 0-2. De Friezen vochten zich terug in de wedstrijd en verschenen een aantal keer voor het doel van Onana maar echt gevaarlijk werd het niet. Vlak voor rust was het dan toch raak voor de Amsterdammers. Na een afgeslagen corner viel de bal voor de voeten van Hakim Ziyech, die de bal met een droge knal in de verre hoek schoot.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/vroege-treffer-schone-ajax-heerenveen/