Ajax viert terugkeer in Champions League met 3-0 overwinning op AEK Athene

Ajax heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League met 3-0 gewonnen van AEK Athene. Nicolas Tagliafico (2x) en Donny van de Beek wisten de doelpunten te maken in de Johan Cruijff Arena.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk wat de bezoekers uit Griekenland in petto hadden en dat was met minimaal een punt huiswaarts keren. Ajax maakte het spel en AEK kwam nauwelijks van de eigen helft af. Een uitval zorgde echter voor gevaar en Simoes had de 0-1 op zijn hoofd maar kopte gelukkig naast het doel van Onana. Mooie acties van Tadic en Neres zorgden voor gevaar voor het doel van AEK maar bracht in de eerste helft nog niet het gewenste resultaat.