Veerkrachtig Ajax sluit seizoen winnend af

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft het seizoen 2018/19 afgesloten met een overwinning bij Excelsior. Na een barslechte eerste helft stelden de Amsterdammers orde op zaken in de tweede: 1-2. 

Coach Erik ten Hag begon het duel met drie verdedigers, twee spitsen en debutant Azor Matusiwa in de basis. In een ander systeem dan conform aan de doorsnee, was Ajax heel slecht in het eerste bedrijf. Kansen werden er nauwelijks gecreëerd, mensen boden zich zelden tot nooit aan, waardoor Excelsior simpel overeind bleef.

De Kralingers kwamen zelfs op voorsprong, nadat Matthijs de Ligt en Kostas Lamprou slecht met elkaar communiceerden. De terugspeelbal van de aanvoerder van Ajax werd niet verwacht door de debuterende goalie, waardoor De Ligt – net als vorig seizoen – de schlemiel was op het voormalig Woudestijn. Toen werd het 1-1 in Rotterdam nadat De Ligt in de fout ging en even later Justin Kluivert stand gelijktrok.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/112607/veerkrachtig-ajax-sluit-seizoen-winnend-af