KATAKLOP KATAKLOP KATAKLOP

Bron: www.afca.nl

Een uitstekend opleider sprak tijdens de start van de later compleet mislukte trainersloopbaan van Marco van Basten ooit de legendarische woorden : Een goed paard is nog geen goed ruiter.

Co Adriaanse was eind jaren ’80 van de vorige eeuw een zeer succesvol hoofd opleidingen bij Ajax. Op Voorland kneedde Co een lichting van Cruijff tot de uitstekende voetballers aan wie Louis van Gaal zijn ooit grootse reputatie mede te danken had.

Zelf was Co geen toptrainer voor een topclub. Maar kon als coach met talent wel hele mooie dingen neerzetten. Dat bewees ie vooral bij kleine clubs als Willem II en AZ. Co was ook goed in het gebruik van metaforen, om voor het veelal onnozele voetbalpubliek zaken wat meer zichtbaar en begrijpelijk te maken. Co drukte voetballand daarmee nogal eens met de ultrakorte neus op eeuwige feiten. De Eihovense carnavalsclub Phillips Spot Vereniging bijvoorbeeld, was en is niet en nooit serieus te nemen en Co legde dat uit door hun voorzitter Harrie van Raaij te duiden als wat ie was : een sprekende lampenkap.

Dat Co het vooral kwa ruiter en paard goed zag gaan we hier zelf even duiden. Ik geef u ;

……

Lees het volledige artikel op http://www.afca.nl/kataklop-kataklop-kataklop/