Ajax maakt titelstrijd weer spannend na 0-1 winst op PEC Zwolle (Incl foto’s)

Ajax heeft zondagmiddag gedaan wat het moest doen na het puntverlies van PSV, en won het uitduel met PEC Zwolle met 0-1 door een doelpunt van Huntelaar. De score had echter veel hoger kunnen uitvallen als de Ajacieden iets meer met scherp hadden geschoten. Echter is de achterstand op de koploper teruggebracht tot vijf punten.

Ajax begon zeer goed aan de wedstrijd en liet duidelijk merken wat de plannen waren voor deze zondagmiddag in Zwolle. Vanaf de eerste minuut werd de thuisploeg onder druk gezet en enig minpuntje was dat enkele Ajacieden het niet wisten uit te drukken in doelpunten. Na een minuut of twintig kwam PEC wat beter in de wedstrijd, al moest Boer wel redding brengen bij opnieuw een kans voor Kluivert. Na een kans voor Saymak van PEC Zwolle was het opnieuw eenrichtingsverkeer richting het doel van Diederik Boer die opgelucht adem haalde dat hij de rust wist te halen zonder tegentreffers.