'S. de Jong in de basis, Vd Beek controlerend'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Siem de Jong krijgt donderdagavond zijn tweede basisplaats van het seizoen in de eredivisie, zo meldt De Telegraaf. De middenvelder vervangt Lasse Schöne, die geschorst is tegen Excelsior.

Schöne ontving tegen PSV zijn vijfde gele kaart van het seizoen en moet daardoor noodgedwongen één duel toekijken. De Jong is de gelukkige. De routinier kwam deze zomer terug naar Ajax, maar startte in de eredivisie alleen tegen FC Utrecht in de basis. In de rest van de competitie moest hij het doen met invalbeurten. Tegen Excelsior zal hij starten als aanvallende middenvelder naast Hakim Ziyech.

Donny van de Beek is de middenvelder die op de positie van Schöne zal spelen. De jonge Ajacied scoorde vijf keer in de laatste vier wedstrijden, maar speelt tegen Excelsior controlerend. Frenkie de Jong zal in het centrum van de verdediging starten en dus wederom in balbezit als vierde middenvelder acteren. Met Carel Eiting en Noussair Mazraoui heeft Marcel Keizer nog twee wisselmogelijkheden op het middenrif.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/109187/s-de-jong-in-de-basis-vd-beek-controlerend