Titel heel ver weg voor Ajax na verlies tegen PSV

Ajax heeft zondag met 1-0 verloren van PSV. Doordat Feyenoord haar wedstrijd wel wist te winnen, is de achterstand op de koploper nu 4 punten geworden.

In een zeer matige topper, waarin beide teams weinig echt grote kansen creëerden, ging PSV na 25 minuten aan de leiding. Jurgen Locadia schoot een vrije trap heel fraai achter Onana. In het vervolg van de eerste helft probeerde Ajax wel aan te dringen, maar worstelde het aanzienlijk met de fitheid. Bertrand Traoré, Kasper Dolberg en Hakim Ziyech (vrije trap) kregen een paar kleine mogelijkheden. Traoré raakte wel bij één van zijn acties geblesseerd en moest vlak voor rust naar de kant.