Moeizaam Ajax dankt Klaassen in Arnhem

Bron: www.ajaxshowtime.com

Een heel moeizaam Ajax heeft zondagmiddag drie hele belangrijke punten meegenomen uit Arnhem. De negende openingsgoal van Davy Klaassen dit seizoen was doorslaggevend: 0-1. 

Op een spekglad veld in Arnhem waren de eerste twintig minuten van Vitesse - Ajax er om snel te vergeten. De wedstrijd lag veel stil door veel overtredingen, beide ploegen waren slordig en echte kansen vielen er niet te noteren. Alleen afstandspogingen werden gekeerd door de goalies aan beide kanten. 

De eerste echt grote kans was voor de thuisploeg, waar Tighadouini Joël Veltman omspeelde in de zestien en vanaf de linkerkant de bal tegen Onana aanschoot. Veltman, terug van ziekte en dus basisspeler, speelde een ongelukkige eerste helft met veel verkeerde passes. Wie wel succesvol was, was aanvoerder Klaassen. De middenvelder leidde een counter in met een geweldige volley op Viergever, de bal kwam via Viergever en Younes weer terug bij Klaassen, die met een mooie voetbeweging randje zestien de 0-1 op het bord zette. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/102556/moeizaam-ajax-dankt-klaassen-in-arnhem