Ajax wint oefenwedstrijd tegen RB Leipzig

Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen RB Leipzig gewonnen. In het stadion van FC Ferreiras in Albufeira werd de Duitse nummer 2 met liefst 5-1 verslagen.

Vooral Younes was op dreef. Hij zorgde voor de openingstreffer na een mooie pass van aanvoerder Davy Klaassen. Younes verzorgde ook de assist bij de tweede Ajax-goal. De goalie van RB Leipzig plaatste de bal in de voeten van de Duitser en die vond Kasper Dolberg. De 19-jarige spits rondde koelbloedig af. De Deen vond 6 minuten voor tijd weer Younes die de 3-0 ruststand op de borden bracht.

Tweede helft: amper 16 seconden op het veld en daar was weer Younes die na geklungel in de Duitse defensie de score op 4-0 bracht. In de 64-ste minuut maakte RB Leipzig via Selke de 4-1 na een slechte pass op het middenveld van een Ajacied. Ajax liet het daarbij niet, want negen minuten voor tijd kopte Anwar El Ghazi een vrije trap van Ziyech hard in het doel: 5-1.