Gehavend Oranje speelt gelijk tegen België

Het Nederlands elftal heeft in de 126e Derby der Lage Landen met 1-1 gelijkgespeeld tegen België. Oranje kwam dankzij een benutte penalty van Davy Klaassen op voorsprong, maar zag Yannick Carrasco vlak voor tijd de gelijkmaker maken. Voor bondscoach Danny Blind zijn er echter andere zorgen. De keuzeheer zag de ziekenboeg nog verder vollopen.

In de eerste helft waren er eigenlijk nauwelijks kansen te zien. Nederland wist de bal in de meeste gevallen niet heel lang in de ploeg te houden, terwijl de Belgen bij vlagen aardig positiespel lieten zien. Tot overmaat van ramp zag bondscoach Danny Blind middenvelder Stijn Schaars en spits Vincent Janssen al snel uitvallen met blessures, terwijl in de tweede helft ook Jeremain Lens met een kwetsuur het veld moest verlaten.

Toch wist Oranje vlak voor rust op voorsprong te komen. Van achteruit wist Joël Veltman rechtsbuiten Jeremain Lens te bereiken, waarna hij vervolgens door oud-Ajacied Jan Vertonghen werd gevloerd in het strafschopgebied van de Belgen. Een penalty was het gevolg, welke door Davy Klaassen á la Johan Neeskens keihard door het midden in het doel werd geschoten.