[Verslag] Jeugdig Ajax wint makkelijk van Kozakken Boys

De bekerwedstrijd begon wat later, want er lag confetti op het veld dat eerst nog verwijderd moest worden. Om iets over 18.30 floot scheidsrechter Manschot voor het begin van de wedstrijd.

Ajax kreeg de eerste kans in de vierde minuut. Cerny kwam goed los, tikte naar Cassierra die vervolgens op de doelman schoot, waarna Bazoer in de rebound over mikt. Tien minuten later was het weer Cerny die aan de linkerkant doorbrak, maar de buitenspeler ging voor eigen succes en schoot naast. In de 25e minuut was het toch raak. Nouri passt prachtig op Cerny en die bedient Cassierra: 0-1. Ajax was los en dat resulteerde vier minuten later in de 0-2: uittrap Boer, Kozakken Boys-verdediger Stout timede verkeerd en het veld lag volledig open voor Cerny en El Ghazi. De eerste bedient de laatste: 0-2. Weer vier minuten later kwam het via opnieuw Cassierra op 0-3. Assist werd geleverd door Van de Beek. Vijf minuten voor tijd pikte Cerny eindelijk zijn goaltje mee na een prachtige dieptepass van Nouri. 0-4 was de ruststand.