Ajax met grote zege door naar achtste finale

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft op bezoek bij Kozakken Boys op eenvoudige wijze de achtste finale van het bekertoernooi weten te bereiken. Op sportcomplex De Zwaaier won de B-ploeg van trainer Peter Bosz met 1-6.

In de beginfase van het duel wisten de Brabanders nog enigszins stand te houden. Het verdedigde met man en macht en Ajax zocht driftig naar een opening. Voordat het op voorsprong kwam was het al tweemaal dichtbij. Uit een voorzet van Vaclav Cerny was het Mateo Cassierra die op de doelman Den Hartog schoot, terwijl Cerny vlak erna een bal voorlangs werkte.

Na zo’n 25 minuten was het alsnog raak. Uitblinker Abdelhak Nouri bereikte Cerny aan de linkerkant, die op zijn beurt Cassierra wist te vinden. De Colombiaan tikte vervolgens rustig de 0-1 binnen. Enkele minuten later was het opnieuw raak toen Ajax er, na een corner van Kozakken Boys, razendsnel uitkwam. Cerny en Anwar El Ghazi  gingen alleen op Den Hartog af en speelde het prima uit, waardoor het via El Ghazi 0-2 werd.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/100029/ajax-met-grote-zege-door-naar-achtste-finale