Overzicht: A1 en B1 op titelkoers, B2 onderaan

Bron: www.ajaxshowtime.com

De tweede seizoenshelft is alweer enkele weken onderweg en dat betekent dat veel jeugdteams van Ajax aan een nieuwe competitie zijn begonnen. Ploegen uit de midden- en bovenbouw gingen vol goede moed van start, maar hebben niet altijd succes. Een overzicht:

In het kort: Op basis van de prestaties in de eerste seizoenshelft is er bij de A- en B-jeugd een nieuwe Eredivisie en Eerste Divisie (A en B) gevormd. Ajax A1, A2 en B1 eindigden voor de winter allemaal bovenin en komen zodoende uit de in de voor hen hoogst denkbare klasse. Ajax C1 en D1 spelen een volledige competitie met veertien ploegen. 

Ajax A1Het vlaggenschip van de jeugdopleiding kende een geruisloze eerste seizoenshelft in de Youth League, de beker en de competitie, maar de klad zat er best even in na de winterstop. In de competitie werd er plots drie keer op rij niet gewonnen en in de beker volgde uitschakeling in de halve finale tegen Vitesse A1. In de Youth League presteerde A1 (weliswaar flink versterkt) wel en haalde het de kwartfinale. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/94728/overzicht-a1-en-b1-op-titelkoers-b2-onderaan