Simon Tahamata: Klein van stuk maar groots in daden!

Bron: www.afcasupportersclub.nl

Dit weekend is Simon Tahamata 25 jaar lid van AJAX. Een mooie gelegenheid om even stil te staan bij deze held die letterlijk en figuurlijk een ambassadeur van AJAX is. Simon is op dit moment techniektrainer bij de jeugd op De Toekomst maar heeft ook een verleden als speler. De ouderen onder ons krijgen ongetwijfeld weer flashbacks naar de dribbels van deze kleine en razendsnelle linksbuiten maar voor de jongste generatie even een korte introductie:

Simon, Simon!Simon Tahamata wordt op 26 mei 1956 in Vught geboren en is van Molukse afkomst. Hij speelt 109 wedstrijden voor AJAX en scoort daarin 14 maal. Daarnaast komt hij 22 keer uit voor het Nederlands elftal, waarvoor hij twee doelpunten maakt. De kleine Tahamata is mateloos populair bij het AJAX publiek dat veelvuldig "Simon, Simon!" scandeert als hij het weer op zijn heupen krijgt en tegenstanders vertwijfeld achter zich laat.

……

Lees het volledige artikel op http://www.afcasupportersclub.nl/nieuws/afca-nieuws/2555-simon-tahamata-klein-van-stuk-maar-groots-in-daden