Simon Tahamata

Sfeerverslag: 'Van onze lichting brak haast niemand door'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het is zaterdagmiddag als het rondom de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA steeds drukker wordt. Enkele toeristen, die zojuist een shirtje in de fanshop hebben gekocht of die een rondleiding door het stadion hebben gedaan, kijken verbaasd om zich heen. Wie zijn al die oudere mensen? Zijn het oud-spelers van Ajax? Nou, inderdaad, dat zijn ze. Jeugdspelers die tussen 1969 en 1979 in de jeugdopleiding van Ajax hebben gespeeld verzamelen zich in de Johan Cruijff ArenA voor een reünie. Het betreft de tweede editie, de vorige was vijf jaar geleden.

Nieuwe website voor Lucky Ajax

Bron: ajaxfanzone.nl

We kunnen er natuurlijk over blijven schrijven, de historische avond in Estadio Santiago Bernabeu, maar ons aller Ajax is op vele fronten actief en iets wat zeker niet mag ontbreken is de aandacht voor de sterren van weleer. Lucky Ajax, het elftal met onder meer Sjaak Swart, Simon Tahamata en vele andere Ajacieden, heeft namelijk een nieuwe website gelanceerd. Wij als redactie zeggen chapeau want het is mooi om te zien dat op deze manier het Ajax van weleer nog steeds jaarlijks in de schijnwerpers blijft staan.

Prijsvraag: Win de biografie ‘de kleine dribbelaar’ van Simon Tahamata!

Bron: ajaxfanzone.nl

Op 11 oktober jongstleden ontving Simon Tahamata zijn biografie ‘de kleine dribbelaar op sportpark de Toekomst. Dit boek vertelt het verhaal van een kleine voetballer met een groot ideaal en Molukse trots. Van een trainer die de jeugd naast techniek ook normen en waarden aanleert. Zijn carrière kende veel sportieve hoogtepunten, maar Tahamata werd ook slachtoffer van racisme, politiek en commercie. Hij ontsnapte aan de SLM-ramp en leerde de schaduwzijde van het succes kennen.

Zondag verkoop Meersche Helden uitgave 54, interview Simon Tahamata

Bron: ajaxfanzone.nl

Aanstaande zondag, voorafgaand aan Ajax – AZ, komt de Meersche Helden uit met uitgave 54. Naast de AFCA Supportersclub en de SVA leveren ook de bekende groeperingen als de F-Side en South Crew hun bijdrage en vind je het verplichte leesvoer van de bekende columnisten. In deze editie is er tevens een interview met Simon Tahamata. De verkoop zal plaatsvinden in en rondom het stadion.

Steun de Meersche Helden en koop het Fanzine voor de prijs van twee euro.

Pages

Subscribe to Simon Tahamata