Jubileum

Johan Cruijff Schaal 2022: Wat kunnen we verwachten?

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Zoals je ongetwijfeld wel al weet, zal op 30 juli 2022 de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal 2022 worden gespeeld in de nogal gepaste Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Dit jaar zal de wedstrijd opnieuw gaan tussen landskampioen Ajax en bekerwinnaar PSV Eindhoven. Ajax is op dit moment negenvoudig winnaar, en heeft reeds achttien keer deelgenomen. PSV is de bekerwinnaar, en heeft de Johan Cruijff Schaal maar liefst twaalf keer gewonnen, uit de negentien keer dat ze deelnemen.

Oud-Ajacied Henk Groot (84) overleden

Bron: ajaxfanzone.nl

Oud-Ajacied en international Henk Groot (84) is overleden. De aanvaller speelde in zijn carrière voor zowel Ajax als Feyenoord en werd met beide clubs landskampioen. Ook kwam hij 39 keer uit voor het Nederlands elftal. Groot werd namens Ajax twee keer topscorer van Nederland en staat tot op de dag van vandaag met zijn 194 goals zesde op de ranglijst van spelers met de meeste doelpunten ooit in de eredivisie.

Video: Kale en Kokkie en de Jubileumuitzending

Bron: ajaxfanzone.nl

Toen Kale en Kokkie tien jaar geleden op een winderige dag in februari met AT5 in de auto naar sportpark Skoatterwâld in Heerenveen stapten dachten ze dat het bij één nieuwsitem zou blijven. De supporters gingen voor de gein een Ajax-pyjama overhandigen aan Bas Dost. Zijn zaakwaarnemer had namelijk losgelaten dat de Heerenveen-spits als kind in een rood-witte pyjama sliep. Tien jaar later zijn de supporters nog steeds met AT5 op pad om items te maken over hun favoriete club.

Pages

Subscribe to Jubileum