Denen zorgen voor winst Ajax tegen Cambuur

Ajax heeft de laatste thuiswedstrijd in de Amsterdam ArenA gewonnen met 3-0. Viktor Fischer zorgde er in de tweede helft binnen vijf minuten voor dat Ajax op een 2-0 voorsprong kwam. Lasse Schöne tekende even later voor de derde goal. Na de wedstrijd werd er afscheid genomen van aanvoerder Niklas Moisander die deze zomer naar Sampdoria vertrekt.

Zoals wel vaker begon Ajax niet als beste aan de wedstrijd. SC Cambuur kreeg al na 1 minuut een goede kans. Van der Streek stond vrij in de zestien en kon vrij binnen schieten. Dit liet hij echter na. Even later was het opnieuw Van der Streek die een kans kreeg maar dit schot kwam in de handen van Jasper Cillessen terecht. Pas na een kwartier kon Viktor Fischer voor de eerste Ajax-kans tekenen. Anwar El Ghazi zette voor op de Deen maar hij kon er net niet bij. Daarna volgden er nog twee kansen voor Ajax. Riechedly Bazoer kwam al dribbelend de zestien binnen en schoot op doel. Nienhuis wist te redden. El Ghazi kreeg enkele seconden daarna een kopkans maar Nienhuis stond opnieuw in de weg.