Dnipro slimmer dan Ajax op slagveld

Dnipro en Ajax maakten er in Oekraïne niet bepaald een spektakelstuk van. De thuisploeg hing veelvuldig met acht man voor de eigen zestien en Ajax bleek niet bij machte het slechte veld te bespelen.De eerste grote kans was desondanks voor Thulani Serero, die de ruimte achter de verdediging in ging en op maat werd bediend door Davy Klaassen, die als controlerende middenvelder opereerde. Serero probeerde de bal oog in oog met doelman Boyko het doel in te lobben, maar de sluitpost liet zich niet piepelen.

De mogelijkheid van de Zuid-Afrikaan zou later de enige grote kans van de eerste 45 minuten blijken voor Ajax. Pas in de eerste minuut van de blessuretijd van de eerste helft kregen de Amsterdammers een nóg grotere kans, toen Joël Veltman een door Klaassen doorgekopte hoekschop van dichtbij over werkte. Dnipro was toen al op 1-0 gekomen via Zozulya, die weg kon draaien bij de matig spelende Nicolai Boilesen en Jasper Cillessen op het hobbelige veld passeerde.