Nijhuis fluit bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle

Bron: www.ajaxlife.nl

Nijhuis en Ajax: het is dit seizoen geen gelukkige combinatie.© Pro Shots

PEC Zwolle - Ajax, uiteraard hebben we het dan over de bekerfinale van zondag, staat onder leiding van Bas Nijhuis. Inderdaad, dat is de arbiter die eerder dit jaar straf kreeg van de KNVB.

Nijhuis was niet zo gehoorzaam tijdens het trainingskamp van de scheidsrechters in Turkije tijdens de winterstop. Hij klom 's nachts over het balkon en wandelde door de gangen van het hotel. De KNVB strafte hem daarop, en ook de Uefa deed de scheidsrechter tijdelijk in de ban. Het lijkt eind goed, al goed dit seizoen voor Nijhuis, nu hij de finale in De Kuip mag fluiten.

Ajax en Nijhuis is dit seizoen overigens een ongelukkige combinatie. De Amsterdammers verloren in de eredivisie drie keer (AZ- uit, PSV-uit en Vitesse-thuis) en - het is heel toevallig - drie keer was Nijhuis de dienstdoende scheidsrechter. Vlak voor de winterstop floot hij ook Roda JC - Ajax, wat ook bijna in een zeperd uitmondde. In de laatste tien minuten scoorde Riedewald echter twee keer, waardoor Ajax met 2-1 won in Kerkrade. Laten we dus maar zeggen dat de ban al gebroken is.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15505