De Boer en jeugdopleiding Ajax genomineerd

Bron: ajax1.nl

Ajax kan de komende maand genoeg feestjes houden. Het kampioenschap in de Eredivisie zit eraan te komen en de bekerfinale van de KNVB Beker wordt ook in de maand april gespeeld. Begin mei kan er echter nogmaals taart worden gegeten, mits Ajax opnieuw in de prijzen valt. De jeugdopleiding van ploeg is namelijk genomineerd als beste jeugdopleiding van Nederland. Daarnaast is trainer Frank de Boer genomineerd voor de Rinus Michels Award.

Dit is de prijs voor beste trainer in Nederland. Naast De Boer zijn Ronald Koeman (Feyenoord), Peter Bosz (Vitesse), Dwight Lodeweges (SC Cambuur) en Harry van den Ham (FC Dordrecht) genomineerd. Vorig jaar won De Boer de prijs al. In het jaar ervoor verloor hij nipt van Ronald Koeman.

In de categorie beste jeugdopleiding doen twee andere ploegen mee. Feyenoord en PSV dingen ook mee naar de prijs. Markant detail is dat Ajax van de drie ploegen de enige is die de jeugdopleiding alleen runt. Feyenoord doet het al jaren samen met Excelsior, terwijl PSV samenwerkt met FC Eindhoven, VVV-Venlo en Helmond Sport. De afgelopen vier seizoen sleepte Feyenoord deze prijs in de wacht. In 2004, 2005 en 2006 won Ajax de prijs.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-en-jeugdopleiding-ajax-genomineerd/