“Ajax heeft vier vervangers voor Siem de Jong”

Bron: ajax1.nl

Simon Zwartkruis, Ajax-watcher voor Voetbal International, geeft aan dat de Amsterdammers vier opties hebben om het verlies van Siem de Jong op te vangen. Hij laat in het programma VI Radio weten dat Ajax de geblesseerde aanvoerder kan vervangen, maar dat de ploeg er niet op vooruit zal gaan.

“Frank de Boer moet gaan improviseren, omdat hij zijn aanvoerder kwijt is. En er komen natuurlijk een aantal grote potjes aan”, laat Zwartkruis weten. Dit geldt sowieso voor De Klassieker van aankomende zondag, waarin Ajax het in eigen huis opneemt tegen Feyenoord, maar misschien ook voor de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League en PSV – Ajax.

Dat Ajax Siem de Jong gaat missen de komende weken is duidelijk. Maar het ligt zelfs nog dieper volgens Zwartkruis. “Niet alleen in voetballend opzicht, maar hij is ook letterlijk de aanvoerder van die ploeg”, legt de journalist uit. Voor een vervanger wijst Zwartkruis naar drie logische namen. “Voetballend komen ze uit bij de spelers die ook genoemd worden bij een mogelijk vertrek van Christian Eriksen. Dan heb je het over Lasse Schonë, Davy Klaassen, Thulani Serero.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-heeft-vier-vervangers-voor-siem-de-jong/