Jong Ajax wint ondanks vroege rode kaart: 0-1

Jong Ajax heeft de eerste wedstrijd in de kampioenspoule met 0-1 gewonnen van Jong NAC Breda. Ondanks een vroege rode kaart van Eyong Enoh bleef de ploeg van trainer Gery Vink op de been. In de 26e minuut scoorde Mats Rits, nadat Lesley de Sa de lat raakte. Naast het positieve van de overwinning was er maandagavond ook de rentree van Miralem Sulejmani. De Serviër speelde een helft mee met Jong Ajax. Ook Eyong Enoh maakte zijn rentree, alhoewel dit niet direct als positief beschreven kan worden.

Jong Ajax was oppermachtig in de eerste helft. Vooral op het middenveld had de Amsterdamse jeugd het overwicht. Veelvuldig kwam de defensie van Jong NAC Breda in gevaar omdat ze de bal niet goed bij het Bredase middenveld kwijt konden. Een fout van het Brabantse middenveld leverde dan ook de 0-1 op. Een tegenstander speelde Danny Hoesen in op twintig meter van het doel. De spits bediende Lesley de Sa, die kiezelhard de lat raakte. Mats Rits stond daarna op de goede plek om alsnog de 0-1 op het scorebord te zetten. Vlak na de 0-1 had Lesley de Sa een goede kans op de 0-2, maar de buitenspeler aarzelde te lang.