Ajax stelt teleur tegen Southampton

Ajax heeft geen indruk weten te maken in de eerste oefenwedstrijd gedurende het trainingskamp in Engeland. De Amsterdammers wonnen wel met 0-1 van Southampton dankzij een doelpunt van Aras Özbiliz, maar het spel was niet goed.

De eerste helft viel er voor de meegereisde supporters bijzonder weinig te genieten. Ajax startte met de beoogde basiself voor het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal, maar de eerste elf lieten niet zien waaraan ze hun uitverkiezing verdienden.

Na rust kwam er wat meer gang in de wedstrijd, met Viktor Fischer als vervanger voor Derk Boerrigter, die zijn eerste minuten maakten in deze voorbereiding. De beste kansen waren voor de thuisploeg, maar het was Ajax dat de na iets meer dan een uur op voorsprong kwam. Özbiliz kreeg de bal binnen de zestien voor zijn goede linkerbeen en rondde beheerst af. Daarna kwam Ajax wat meer in de wedstrijd, maar om de Johan Cruijff Schaal te winnen, zal het niveau nog wat omhoog moeten.