Ajax bereikt dubbele cijfers in Oldenzaal

Op een zonnige zomeravond nam Ajax het in Oldenzaal op tegen de plaatselijke VV Oldenzaal, dat uitkomt in de derde klasse. Ajax had overduidelijk geen last van de hitte, want binnen zeven minuten kopte de jonge Deen Viktor Fischer op aangeven van Ruben Ligeon al de 0-1 binnen. Na elf minuten volgde na een mooie combinatie de 0-2. Spits Davy Klaassen mocht het laatste tikje geven. Een minuut later kon Aras Özbiliz al geheel vrij de 0-3 binnen schuiven. Nog geen vijf minuten later lag de volgende bal in het net. Özbiliz werd door Siem de Jong vrij voor de keeper gezet en rondde feilloos af; 0-4.

Na de drinkpauze wist Ajax al snel weer het net te vinden. Ditmaal was het Thulani Serero die de bal in de bovenhoek deed verdwijnen na een mooie combinatie door het centrum; 0-5. Op aangeven van Klaassen tilde Fischer met een volley de stand naar 0-6. Zo geeft de jonge Deen opnieuw nadrukkelijk zijn visitekaartje af. Dat geldt ook voor Özbiliz, die nog voor de rust zijn derde treffer wist te maken, waarmee de stand op 0-7 kwam. Diezelfde Özbiliz stelde spits Klaassen in staat de ruststand op 0-8 te bepalen.