De Boer: “Als een waardig kampioen afgesloten”

Bron: ajax1.nl

Frank De Boer was een tevreden man na de wedstrijd tegen Vitesse. Ajax sloot het seizoen af met een 1-3 overwinning en heeft nu veertien competitiezeges op rij geboekt. De coach prijst de manier waarop zijn team als collectief heeft gepresteerd: “We hebben het seizoen als een waardig kampioen afgesloten.”

Ajax trad in een formatie aan waarin ruimte was gemaakt voor spelers die normaliter niet in de basis staan. Jasper Cillessen, André Ooijer, Eyong Enoh, Dmitri Bulykin en Aras Özbiliz mochten zich derhalve nog eenmaal bewijzen. “Ik vind dat de jongens die normaal niet spelen fantastisch hun best hebben gedaan”, luidt het lovende oordeel van De Boer tegenover Eredivisie Live. “Als je ziet dat een invallende Nicolás Lodeiro het gewoon ook weer laat zien; dat doet me goed.”

Dmitri Bulykin, André Ooijer en Jan Vertonghen zorgden voor de productie aan Amsterdamse kant. Het feit dat juist deze drie spelers in hun (waarschijnlijke) afscheidswedstrijd scoorden kan De Boer bekoren: “Mooier kan het natuurlijk niet, als je zo afscheid neemt.” Hij geeft aan het vooral Ooijer erg te gunnen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-als-een-waardig-kampioen-afgesloten/