‘Revolutie Cruijff kostte Ajax al dertien miljoen euro’

Bron: ajax.nieuwslog.nl

De ‘fluwelen revolutie’ die Johan Cruijff eind 2010 startte bij Ajax, heeft de Amsterdamse club al dertien miljoen euro gekost. Dit heeft dagblad De Pers uitgerekend. Cruijff is druk bezig een hervorming bij Ajax te creeëren met voornamelijk oud-voetballers in de kern.

AfkoopsommenOm te beginnen moest Ajax al een kapitaal aan afkoopsommen betalen aan trainers en bestuursleden die moesten vertrekken onder druk van Cruijff. Het gaat hier om Martin en Cock Jol, Michael Lindeman, Jan Olde Riekerink, Robin Pronk en Rik van den Boog. Het afkopen van de contracten zou Ajax drie miljoen euro gekost hebben.

Daling shirtwaardeDe shirtwaarde van Ajax zou met zo’n vijf miljoen euro gekelderd zijn, zo werd onlangs bekend gemaakt. Aegon, de hoofdsponsor van de Amsterdammers, maakt jaarlijks zo’n twaalf miljoen euro over om op het shirt van Ajax te mogen prijken. Dit contract zou echter nog maar zo’n zeven miljoen euro waard zijn door de slechte resultaten en bestuurlijke onrust.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_114722/_Revolutie_Cruijff_kostte_Ajax_al_dertien_miljoen_euro_.html