Jan Olde Riekerink

Waarom Bergwijn op dertienjarige leeftijd moest vertrekken bij Ajax

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft interesse in PSV-speler Steven Bergwijn. De in Amsterdam geboren Bergwijn genoot, overigens net als zijn Eindhovense clubgenoten Pablo Rosario en Donyell Malen, een deel van zijn jeugdopleiding bij Ajax. Hij kwam tot het Onder 14-elftal uit voor Ajax, waarna hij naar PSV verhuisde. Een incident tijdens een jeugdtoernooi in Zweden zou de reden zijn voor de breuk tussen Ajax en Bergwijn, zo onthulde Henk Spaan eerder in zijn boek Nouri, de belofte.

'Zag bij Real dat we het heel goed hadden bij Ajax’

Bron: www.ajaxshowtime.com

Tussen Real Madrid en Ajax zit een enorme kloof, maar toch hebben veel Ajacieden in het verleden gespeeld voor de Madrileense topclub. Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar zijn recente voorbeelden, maar ook Chedric Seedorf speelde voor zowel Ajax als Real Madrid. De inmiddels gestopte voetballer was in de jaren negentig actief in de jeugd van de beide clubs, maar brak nooit door. Wij spraken met Seedorf en hadden het met hem over zijn tijd in Amsterdam en Madrid.

De Vergeten Voetballer #5: Nando Rafael

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons als supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. In deel 5 van deze rubriek richten wij onze aandacht op Nando Rafael. De voetballer die een onuitwisbare indruk maakte tijdens de bekerwedstrijden van Jong Ajax.

Pages

Subscribe to Jan Olde Riekerink