Ajax wint gemakkelijk van ADO Den Haag; 4-0

Ajax heeft voor de tweede keer in tien wedstrijden weer eens een wedstrijd om 12:30 gewonnen. Door een vroege rode kaart van Leeuwin won Ajax gemakkelijk met 4-0 van ADO Den Haag.

De wedstrijd tegen ADO Den Haag stond bij de supporters helemaal in het teken van Johan Cruijff. Pas in de 14de minuut betraden VAK410 en Zuid het stadion en dat ging gepaard met veel gezang.

De wedstrijd kreeg al snel een rode kaart. Leeuwin ging met twee benen in op de enkels van Christian Eriksen en mocht al in de 10de minuut het veld verlaten.

Na de rode kaart kwam Ajax echt op gang. In de 19de minuut was het Eriksen die Ajax op voorsprong bracht. Uit een mooie combinatie tussen Sulejmani, Lodeiro en de Deen scoorde hij de 1-0.

Ajax combineerde er lustig op los in de eerste helft, maar een doelpunt bleef uit. De regerend landskampioen speelde in een te laag tempo en met slordige foutjes kon het ADO Den Haag niet op de pijnbank leggen.

Pas in de tweede helft kwam Ajax op 2-0. In de 14de minuut na rust was het Theo Janssen die scoorde. Hij kreeg de bal van Sulejmani en kreeg alle ruimte om de bal achter Coutinho te werken.