Brekend: personeel Ajax in opstand tegen OR

Bron: ajax1.nl

Gisterenochtend om elf uur is het personeel van Ajax bijeengeroepen door de ondernemingsraad van Ajax. In de ArenA werd uitleg gegeven over de bronbrief van 15 november. In die brief verzocht de ondernemersraad om tot actie over te gaan. Bijzonder was dat deze brief een dag voor de benoeming van Louis van Gaal, Martin Sturkenboom en Danny Blind is verstuurd.

Het personeel van Ajax hekelt de OR en zegt nooit geïnformeerd te zijn over een brief. “Jullie spreken niet namens ons. Wij zijn nooit geraadpleegd over de situatie op de werkvloer en nooit geïnformeerd over een brief”, aldus een medewerker van de vereniging. Het eindoordeel van vele aanwezigen was: jullie spreken niet namens ons. Zo wordt gemeld in de papieren versie van de Telegraaf.

De vergadering was een klap in het gezicht van de niet aanwezige commissarissen: Steven ten Have, Marjan Olfers, Paul Römer en Edgar Davids. Zij dagen de OR voor de rechter als belangrijke stakeholder, de brandbrief voortdurend aan als legitimatie voor snel handelen, achter commissaris Johan Cruijff om. Door de mening van een groot deel van het personeel valt de basis rondom de aanstelling van de nieuwe directie weg.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/brekend-personeel-ajax-opstand-tegen/