Ajax verspeelt twee kostbare punten tegen NAC

Ajax heeft vanavond twee kostbare punten verspeeld in de Amsterdam ArenA. Thuis tegen NAC Breda stond Ajax in de 85ste minuut nog met 2-0 voor, maar in de slotfase kwam NAC toch nog terug via Kolk en Schilder.

Ajax begon goed aan de wedstrijd. Met veel steun van het publiek begon de regerend landskampioen met aanvallend voetbal, maar tot echte grote kansen kwam het niet.

Net als tegen FC Utrecht moest de spits van Ajax het veld vroeg verlaten met een blessure. Bulykin moest gewisseld worden met een verrekte kuitspier en zal waarschijnlijk de wedstrijd tegen Olympique Lyon moeten missen. Lodeiro kwam in het veld voor de spits.

Direct na zijn invalbeurt was Lodeiro zeer belangrijk voor Ajax. Een steekpass van hem kwam terecht bij Miralem Sulejmani die via een mooie versnelling de bal langs keeper Ten Rouwelaar schoot.

Na de rust waren er grote kansen van Lorenzo Ebecilio en aanvoerder Jan Vertonghen. Beiden hadden moeten scoren, maar de bal ging er bij de twee spelers niet in.