Cruijff presenteert plan: 'We willen weer trots zijn op Ajax '

Bron: ajax.bliep.nl

Johan Cruijff heeft zijn eerste adviezen bij Ajax neergelegd. De voorzitter van de nieuw gevormde klankbordgroep technische zaken wil zijn jeugdliefde terugbrengen naar de top. En de sleutel daarvan ligt volgens hem bij de opleiding van spelers.

Vorige maand stelde Ajax drie klankbordgroepen samen, één voor de financiële zaken, één voor de clubbelangen en één voor de technische zaken. Cruijff sprak vandaag voor het eerst met Peter Boeve, Dick Schoenaker en Ajax-directeur Rik van den Boog, die ook in de groep zitting hebben.

'Ajax moet terug naar de top'Cruijff presenteerde een plan, samengesteld met de know-how van veel oud-topvoetballers. Hij toonde zich op de site van Ajax tevreden na het eerste onderhoud.

,,Ajax moet terug naar de top, en de sleutel van die verandering ligt bij de jeugdopleiding. De afgelopen weken hebben we met een groot aantal mensen, allemaal ex-topvoetballers, dit plan gebouwd. Ajax zal weer geleid moeten worden door ex-topvoetballers die de knowhow en ervaring hebben om het door mij ontwikkelde voetbalmodel uit te voeren en neer te zetten."

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.bliep.nl/article/ajax_113876/Cruijff_presenteert_plan___We_willen_weer_trots_zijn_op_Ajax__.html