Duimbreuk op training kost Stekelenburg zes weken

Bron: ajax.nieuwslog.nl

UPDATE: Ajax kan de komende vier tot zes weken niet beschikken over Maarten Stekelenburg. De doelman van de Amsterdammers en het Nederlands elftal brak zaterdag tijdens de training de duim van zijn rechterhand, zo maakte Ajax bekend.

Kenneth Vermeer is al langere tijd uitgeschakeld. De reservekeeper herstelt momenteel van een achillespeesblessure. Vermeer heeft de training inmiddels hervat, maar is nog niet wedstrijdfit. Jeroen Verhoeven zal Stekelenburg daarom voorlopig vervangen.

Ajax speelt zondag in Tilburg tegen Willem II. Ronald Graafland is aan de selectie toegevoegd en is voorlopig de tweede doelman van Ajax.

Stekelenburg mist vervolgens ook de return in de achtste finales van de Europa League tegen Spartak Moskou van aanstaande donderdag. Vervolgens speelt Ajax in de competitie tegen ADO Den Haag (20 maart), Heracles Almelo (3 april), FC Groningen (10 april), NEC (17 april), Excelsior (24 april), sc Heerenveen (1 mei) en FC Twente (15 mei). Een week voor de laatste competitiewedstrijd, op 8 mei, staat de bekerfinale tegen Twente op het programma.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113866/Duimbreuk_op_training_kost_Stekelenburg_zes_weken.html