'Ajax bood 3,5 miljoen voor Dost, vier voor Mertens'

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Bas Dost staat vanmiddag om 13.30 uur in Zeist met zijn advocaten bij de arbitragecommissie van de KNVB om zijn transfer van SC Heerenveen naar Ajax af te dwingen. De clubs kwamen in het weekeinde niet tot een akkoord over de transfersom. Ajax wilde 3,5 miljoen euro betalen, Heerenveen verlangde zes miljoen.

Het binnenhalen van Dost - Feyenoord legde voor hem een bod van 3 miljoen euro neer - is voor Ajax stap één in de reparatie van de aanval na het vertrek van Luis Suarez naar Liverpool. De komst van FC Utrecht-vleugelspeler Dries Mertens wordt stap twee. Ajax is sinds vrijdag in gesprek met technisch directeur Foeke Booy en voorzitter Jan-Willem van Dop over de snelste Belg van de eredivisie.

Voor Mertens heeft Ajax vier miljoen euro over. Net als in het geval van Dost is dat niet voldoende om de speler bij FC Utrecht los te weken. Maar de grote ambitie van Mertens om naar Amsterdam te verhuizen en het feit dat de club uit de Domstad zonder een verkoop van Mertens op een miljoenenverlies afstevent, bieden op de laatste dag van de transferperiode grote mogelijkheden voor Ajax om hem in te lijven.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113762/_Ajax_bood_3_5_miljoen_voor_Dost__vier_voor_Mertens_.html