Balotelli ontneemt Ajax zege in slotseconden

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft vanavond het tweede groepsduel in Poule H van de Champions League met 1-1 gelijkgespeeld tegen AC Milan. Denswil kopte Ajax vlak voor tijd uit een hoekschop op voorsprong, maar Balotelli gooide door middel van een benutte (uiterst discutabele) penalty in de slotseconden roet in het eten voor de Amsterdammers.

Ondanks de favorietenrol die Milan vooraf kreeg toebedeeld was het Ajax dat de overhand had in de eerste fase van de wedstrijd. Waar Ajax met name via aanvallen over de vleugels en uit standaardsituaties een aantal keer Abbiati liet schrikken, was de huidige nummer 9 van de Serie A volstrekt kansloos in de gehele eerste helft.

De godenzonen grossierden in balbezit (70 % in de eerste helft) en kwamen er een paar keer gevaarlijk uit. Het eerste wapenfeit van de thuisploeg tekende zich al vroeg in de wedstrijd af. Na een kort steekpassje van Lerin Duarte vond Sigthórsson vanuit een lastige positie Abbiati, die een vroege Amsterdamse treffer in de weg lag. Ruim tien minuten later zoefde een pegel van de tot dan toe vrijwel onzichtbare Fischer rakelings langs het doel van de Italianen.