Zwak Ajax wint na verlenging van Volendam

Ajax heeft de bekerwedstrijd tegen FC Volendam met 4-2 gewonnen. De Amsterdammers bekeren na een zeer zwakke wedstrijd verder. Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de onlangs overleden Gerrie Mühren begon Ajax de wedstrijd zoals verwacht: veel balbezit en vol op de aanval. FC Volendam probeerde voornamelijk de boel achterin dicht te houden. Aan de Amsterdammers dus de taak om een gaatje te vinden in de Volendamse muur. In de elfde minuut kwam uiteindelijk de eerste echt kans van de wedstrijd. Rechtsback Ruben Ligeon stoomde op en gaf een prima voorzet op Siem de Jong, die de bal helaas tegen de doelman kopte.

Ajax is nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. In de 27e minuut valt dan eindelijk de verdiende goal. Lucas Andersen zet een goede aanval op en rondt prima af na een dito aanval. De Deen combineerde goed met De Jong en Hoesen, kon naar binnen lopen en wist mooi te scoren. De Amsterdammers bleven in de eerste helft nog eenvoudig overeind tegen Volendam zonder al te veel te creëren. Op slag van rust krijgt De Jong opnieuw een grote kopkans. Een mooie voorzet van, alweer, Ligeon werd door de aanvoerder helaas niet tot doelpunt verwerkt.