Gerrie Mühren

Column: “Cruijff is voor mij onnavolgbaar”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

24 maart 2016 zal voor eeuwig in de boeken staan als de dag dat we een grootheid en legende in de historie van het Nederlandse voetbal verloren. Tot op de dag van vandaag leeft het ongeloof onder de voetballiefhebbers en word de naam ‘Cruijff’ overal nog geschreven en gesproken. Johan Cruijff zal ook altijd bekend staan als de man die clubs als Ajax en FC Barcelona groot maakte, als speler en adviseur maakte Cruijff furore bij beide clubs.

Hoe het allemaal begon

Ajax nodigt helden van 1971 uit voor Panathinaikos-thuis

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax en Panathinaikos speelden in 2000 nog een reüniewedstrijd. © Pro Shots

Bij de loting voor de groepsfase van de Europa League sloeg ons hart al even over. Ajax werd gekoppeld aan Panathinaikos! De gouden generatie van de jaren zeventig is door de club uitgenodigd om de editie van 2016 bij te wonen.

Bij een zege is Ajax zeker van groepswinst in de Europa League, die anno 1971 nog niet eens bestond. Toen had je de Europacup 1, 2 en 3. De meest prestigieuze van de drie prijzen werd dat jaar gewonnen, ten koste van Panathinaikos (2-0).

JOHAN CRUIJFF (68) OVERLEDEN

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Zojuist is door het management van Johan Cruijff bekendgemaakt dat de 68-jarige Cruijff zijn strijd tegen longkanker heeft verloren. In het bijzijn van zijn familie is de beste voetballer die Nederland ooit heeft gehad overleden. In oktober werd bekend dat Cruijff leed aan longkanker. Onlangs gaf Cruijff zelf nog aan dat hij het gevoel had ‘met 2-0 voor te staan tegen de ziekte’, maar vandaag werd duidelijk dat hij zijn felle strijd toch heeft verloren.

Muric draagt assist op aan overleden oma

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Robert Muric heeft zijn assist tegen Excelsior opgedragen aan zijn overleden oma en zijn ouders. De buitenspeler maakte tegen Excelsior (3-0) zijn debuut voor Ajax en gaf een assist op het doelpunt van Davy Klaassen.

In De Telegraaf vertelt de Kroaat dat zijn oma afgelopen week overleed. “In overleg met mijn ouders heb ik besloten in Nederland te blijven. Dat ik twee minuten na mijn invalbeurt een assist gaf op Davy Klaassen, was geweldig. Dit doelpunt draag ik op aan mijn oma en mijn ouders.”

[Column geenidee4] Rollercoaster Ajax

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Op de 33ste speelronde in de Eredivisie haalde Ajax haar 33ste titel binnen. En ondanks dat er dus nog één wedstrijd te spelen is, tegen laagvlieger NEC, kunnen we nu eindelijk terugblikken op dit turbulente seizoen. De eerste titel van deze reeks van vier leek de meest hectische, met het opstappen van Martin Jol, de inhaalrace van Ajax, de vele nederlagen en het matige spel. Maar het kan nog gekker, zo heeft Ajax dit jaar bewezen.

[Alibabba] Voorbeschouwing PEC Zwolle-Ajax

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Hallo Ajacieden. Na de 3-2 zege tegen ADO ziet het er voor Ons Aller Ajax uitstekend uit in de race om het kampioenschap. Nog 1 punt heeft Ajax nodig om de 33e landstitel binnen te slepen. Vorige week was het al feest met het virtuele kampioenschap en de komende 2 weken kunnen WE blijven hossen en springen. Volgende week tegen Heracles in Almelo gaat het niet mis en aankomende zondag kan Ajax de KNVB-Beker winnen. Dat zou dan voor de 19e keer gebeuren in de geschiedenis van Ajax in 24 finales. Dat is toch een mooie statistiek mensen…

Pages

Subscribe to Gerrie Mühren