Ajax klopt Barcelona

Ajax heeft in de eigen Amsterdam ArenA een sensational zege geboekt op Barcelona. Hoewel de ploeg van trainer Frank de Boer lang met tien man speelde, werd het Champions League-duel met 2-1 gewonnen.

Ajax slaagde er in de sensationale eerste helft in het eigen spel te spelen en zelfs op een 2-0 voorsprong te komen. De ploeg van trainer Frank de Boer zette de Catalanen vroeg onder druk en daar had Barça het moeilijk mee.

Thulani Serero was na 19 minuten verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt. De middenvelder werkte een voorzet van rechtsback Ricardo van Rhijn binnen. Vlak voor rust strafte Danny Hoesen matig verdedigen af door de 2-0 binnen te schieten.

Direct na rust moesten de Amsterdammers met tien man verder. Een te korte terugspeelbal van Ricardo van Rhijn werd onderschept door Neymar. Joël Veltman greep op de rand van het strafschopgebied in door de Braziliaan neer te leggen. Dat kwam hem op een strafschop tegen en een rode kaart te staan.

Xavi zette zich vervolgens achter de bal en schoot de 2-1 binnen. De Catalanen voerden daarna het tempo op, maar konden ook tegen tien Ajacieden niet echt een vuist maken.