Ajax met fantastische Klaassen langs NAC

Omdat Daley Blind inmiddels een bepalende rol heeft op het middenveld en de Boer door blessures van Nicolai Boilesen en Lerin Duarte weinig linksbacks heeft, begon de rechtsbenige Ruben Ligeon als linkervleugelverdediger. NAC leek snel te profiteren van de onwennigheid van Ligeon aan die kant, maar Jordy Buijs kon de lage voorzet van Jeffrey Sarpong niet afronden.Na dat gevaarlijke moment kon Ajax op halve kracht de hele wedstrijd domineren. De gastheren acteerden in een laag tempo, maar de bal ging snel genoeg rond om de bezoekers uit Breda regelmatig zoek te spelen.In een wat saaie eerste helft zonder veel kansen was het Davy Klaassen die na ruim een halfuur de score opende. Een fraaie beweging van Lasse Schöne leidde de openingstreffer van de blonde middenvelder in: 1-0. Op slag van rust maakte Klaassen zijn tweede van de avond. Op aangeven van Viktor Fischer nam het hardwerkende talent NAC-doelman Jelle Ten Rouwelaar met een keiharde volley onder vuur: 2-0. Na rust wekte NAC niet de indruk graag te willen voetballen. De ploeg concentreerde zich vooral op de schade beperken en werd langzamerhand een speelbal van het sterke Ajax.