Mak Ajax bekert op de valreep door

Samenvatting:Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis van Gerrie Mühren en Arend van der Wel, begon Ajax aan het bekerduel tegen Volendam. De eerste tien minuten tastten beide ploegen elkaar af, hetgeen leidde tot weinig vermaak. Behalve een goede kopkans van De Jong, op aangeven van Ligeon, werd de ploeg van De Boer niet gevaarlijk genoeg.Een goede vrije trap van Schöne, die doelman Timmermans verraste, zorgde voor een lichte verhoging van het speltempo aan de kant van Ajax. Nog geen minuut later kon Andersen dan ook de openingstreffer voor zijn rekening nemen. De Jonge Deen kwam, na een goede combinatie op links, met Hoesen voor de goal en faalde niet, 1-0.De resterende tijd van de eerste helft bleef Ajax veruit het meeste balbezit hebben. Volendam probeerde duidelijk op de counter te spelen, maar creëerde nagenoeg geen gevaar. Het was dan ook Ajax dat vlak voor rust de kans kreeg op de 2-0. Maar De Jong kreeg zijn tweede kopkans op aangeven van Ligeon wederom niet tegen de touwen.