Oefenwedstrijd: Nederland weer met Feyenoorders maar zonder Van Persie tegen Japan

Bron: www.nieuwslog.nl

De all-time topscorer van het Nederlands elftal heeft een rustperiode voor zichzelf ingelast, en dat betekent dat hij er niet bij zal zijn tegen Japan en Colombia. Het duel tegen Japan, dat op 16 november in Genk wordt afgewerkt, is daarom een uitstekende test voor Van Gaal hoe het zonder de spits van Manchester United zal gaan.

Van Persie scoorde er in de kwalificatieronde rustig op los in nagenoeg alle wedstrijden. Met zijn elf doelpunten was hij zelfs de meest productieve speler van alle landen. Hij had hier slechts 687 minuten voor nodig. Nu zal hij er 180 minuten lang niet bij zijn. Natuurlijk zal zijn gemis merkbaar zijn, want er staat niet zomaar een vervangende spits klaar.

Reserve-spitsen Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04) en Ricky van Wolfswinkel (Norwich City) ontbreken nog steeds vanwege blessures en daarom heeft Louis van Gaal nu Siem de Jong, die geen echte spits is maar bij Ajax hier soms wel opgesteld staat, opgeroepen als vervanger van de aanvoerder van het Nederlands elftal. Hij mag dan ook meteen in de basis starten.

……

Lees het volledige artikel op http://www.nieuwslog.nl/1235203-oefenwedstrijd-nederland-weer-met-feyenoorders-maar-zonder-van-persie-tegen-japan/