Ajax verslaat Feyenoord op gitzwarte avond en gaat naar bekerfinale

Bron: ajaxfanzone.nl

Op een gitzwarte avond in de historie van de Klassieker is Ajax als sportieve winnaar uit de strijd met Feyenoord gekomen en mag het zich opmaken voor de finale van de KNVB-beker. De Amsterdammers krijgen daardoor de kans om met John Heitinga als coach toch nog een hoofdprijs te veroveren. Dusan Tadic en Davy Klaassen hielpen Ajax met ieder een doelpunt aan de 2-1 zege.

Dat Ajax daarvoor opnieuw naar de Rotterdamse Kuip moet afreizen is lastig, want elk bezoek aan Rotterdam-Zuid gaat gepaard met een mega-veiligheidsoperatie. Die zal na woensdagavond alleen maar groter worden. Er was letterlijk sprake van bloed, zweet en tranen voordat Ajax zich mocht kronen tot finalist.

Een bloedende hoofdwond bij Davy Klaassen, die hem verhinderde de wedstrijd uit te spelen, een tijdelijke staking door scheidsrechter Allard Lindhout en een woedende John de Wolf, die met een grote vloek de eigen supporters toeschreeuwde hun verstand te gebruiken, vormden drie even dramatische als betreurenswaardige momenten tijdens de derde Klassieker van dit seizoen.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2023/04/05/ajax-verslaat-feyenoord-op-gitzwarte-avond-en-gaat-naar-bekerfinale/