Ajax kent geplaatste status bij loting Europa League

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft ondanks de uitschakeling in de Champions League een geplaatste status bij de loting voor de zestiende finales in de Europa League. De Amsterdammers kwamen woensdag niet voorbij Atalanta Bergamo (0-1) en zodoende rest de Europa League voor Ajax na de winterstop.

Bij de loting van aanstaande maandagmiddag (13.00 uur) kent Ajax een geplaatste status. Dat komt omdat de club behoort tot de beste vier nummers drie uit de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers hebben Red Bull Salzburg (4 punten), Olympiakos Pireaus (3 punten), FK Krasnodar (5 punten) en Dinamo Kiev (4 punten) onder zich.

Dankzij de geplaatste status van Ajax loot de Amsterdamse club maandagmiddag een van de vier minste nummers drie uit de Champions League of een nummer twee uit de groepsfase van de Europa League. Uit de Champions League behoren Red Bull Salzburg, Olympiakos Pireaus, FK Krasnodar en Dinamo Kiev tot de kanshebbers. Net als Ajax kennen ook Club Brugge, Manchester United en Shakhtar Donetsk een geplaatste status bij de loting.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/136365/ajax-kent-geplaatste-status-bij-loting-europa-league