Flitsend Ajax wint overtuigend van FC Midtjylland

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft woensdagavond op overtuigende wijze afgerekend met FC Midtjylland. De Amsterdammers creëerden ontzettend veel kansen en wonnen uiteindelijk met 3-1. Door de overwinning is Ajax in ieder geval verzekerd van minimaal de derde plaats in de Champions League-poule. Deze plek geeft recht op Europa League-voetbal na de winterstop. 

Na een eervolle minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd ter nagedachtenis aan de woensdagmiddag overleden Diego Armando Maradona, begon Ajax aanvankelijk aftastend aan het Champions League-treffen met FC Midtjylland. De ploeg van trainer Erik ten Hag was geduldig aan de bal, maar gooide na acht minuten spelen het schroom van zich af. Na uitstekend inschuiven van Perr Schuurs en een kaats van Dusan Tadić kwam de bal uiteindelijk fortuinlijk bij Lassina Traoré terecht. Halfvallend schoot de Burkinese spits vanuit kansrijke positie over. De grote kans voor Traoré was echter het startsein voor de kansenregen die vervolgens zou volgen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/135957/flitsend-ajax-wint-overtuigend-van-fc-midtjylland