IJzersterk Ajax overklast FC Utrecht en wint ruim

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft in eigen huis op overtuigende wijze afgerekend met FC Utrecht. Met name voor de pauze kwamen de Amsterdammers werkelijk ijzersterk voor de dag en overrompelde het FC Utrecht op alle vlakken. Donny van de Beek was met twee doelpunten de grote man aan Ajax-zijde.

Met Zakaria Labyad in de basis als vervanger van de geblesseerde David Neres begon Ajax uitstekend aan de wedstrijd. Na een uitstekende actie van Daley Blind, die Dusan Tadić in de drukte knap vrijspeelde, schoot de aanvoerder van Ajax op FC Utrecht-doelman Maarten Paes. Blind was even daarvoor zelf al dichtbij de openingstreffer, maar zijn kopbal werd door dezelfde Paes gekeerd.

Vervolgens stapelden de kansen voor Ajax zich in rap tempo op. Lisandro Martínez raakte de binnenkant van de paal, Nicolás Tagliafico kopte net naast en Labyad kwam net niet aan schieten toe na een oogstrelende aanval met een hoofdrol voor Hakim Ziyech. Na veertien minuten was het uiteindelijk Donny van de Beek die de ban brak en Ajax zeer terecht op voorsprong bracht.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/126948/ijzersterk-ajax-overklast-fc-utrecht-en-wint-ruim