Jong Ajax komt rode kaart niet te boven en verliest

Jong Ajax heeft vrijdagavond een pijnlijke nederlaag geleden bij en tegen De Graafschap. De eerste helft verliep probleemloos voor de ploeg van Mitchell van der Gaag, maar na een rode kaart vlak na rust liep het uit de hand. Uiteindelijk verloren de Amsterdammers met 3-2.

De wedstrijd begon direct met het initiatief voor Jong Ajax. Dat leidde al binnen een kwartier tot een strafschop voor de ploeg van Mitchell van der Gaag. Jurgen Ekkelenkamp werd gevloerd in het strafschopgebied, waarna de bal op de stip ging. Lassina Traoré nam plaats achter de bal, faalde niet en schoot hard binnen. De bal bleef vervolgens voor de Amsterdammers, met zeldzame aanvallen van De Graafschap. De opponent kon Kjell Scherpen echter niet in de problemen brengen.