Recordinternational Sneijder (35) zet punt achter voetballoopbaan

Bron: ajaxfanzone.nl

Wesley Sneijder heeft een punt achter zijn voetballoopbaan gezet. De 35-jarige middenvelder zat zonder club nadat zijn contract bij Al Gharafa uit Qatar deze zomer afliep. Sneijder maakte in 2002 namens Ajax zijn debuut in het betaald voetbal. Na 180 wedstrijden voor Ajax speelde hij nog achtereenvolgens voor Real Madrid (66 wedstrijden), Internazionale (116 wedstrijden), Galatasaray (175 wedstrijden), OGC Nice (8 duels) en Al Gharafa (27 wedstrijden). Hij is met 134 interlands (dertig doelpunten) recordinternational van het Nederlands elftal.

Sneijder speelde zijn laatste wedstrijd in december. Hij kwam vanwege blessureleed in het afgelopen half jaar niet in actie voor Al Gharafa en werd om onduidelijke redenen ook een tijdje niet opgenomen in de wedstrijdselectie. In september vorig jaar beëindigde Sneijder al zijn interlandloopbaan met een afscheidswedstrijd in de Johan Cruijff ArenA tegen Peru (3-1).

De Utrechter kende in 2010 zijn succesvolste jaar. Hij won toen met Inter de Champions League (2-0-zege op Bayern München in de finale) en haalde met Oranje de finale van het WK in Zuid-Afrika (0-1-nederlaag tegen Spanje).

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/08/13/recordinternational-sneijder-35-zet-punt-achter-voetballoopbaan/