Sterk Ajax overrompelt Juve en is halve finalist

Ajax heeft zich dinsdagavond weten te plaatsen voor de halve finales van de Champions League. De Amsterdammers kwamen op bezoek bij Juventus op achterstand, maar knokten zich voorbij de Italianen tot een 1-2 overwinning. De goals werden gemaakt door Donny van de Beek en Matthijs de Ligt.

De openingsfase van de wedstrijd was voor Juventus. Ajax was slordig en moest op zoek naar grip, terwijl de opponent zich vaak op de helft van Ajax meldde. Alsof dat nog niet erg genoeg was, raakte Noussair Mazraoui na ruim vijf minuten spelen geblesseerd. In duel met Paulo Dybala verzwikte de gelegenheidslinksback zijn enkel. Mazraoui ging nog door, maar moest enkele minuten later vervangen worden door Daley Sinkgraven.