Ajax drukt na bliksemstart niet door tegen Willem II: 2-0

Ajax kende zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA geen enkele moeite met Willem II. Slechts 20 minuten had Ajax nodig om de 2-0 eindstand op het scorebord te zetten. Na die eerste 20 minuten van de wedstrijd zakte het niveau steeds verder weg en mocht doelsaldo nog belangrijk worden aan het eind van de rit dan zal Ajax zeker terugdenken aan de wedstrijd van vorige week tegen Feyenoord en deze tegen Willem II.

David Neres had al na twintig seconden kunnen scoren, maar de Braziliaan kreeg de bal niet over de lijn. Het was uitstel van executie voor de gasten uit Tilburg. Want Kasper Dolberg in de elfde minuten scoorde met een fraai schot van buiten het zestienmetergebied en weer tien minuten later maakte Frenkie de Jong na een overstapje van Neres 2-0 van. Die treffer had overigens al zijn tweede moeten zijn, want De Jong stormde een paar minuten daarvoor al op doelman Timon Wellenreuther af, maar besloot tot een te frivool stiftje.