Ajax overklast AZ in eentonige wedstrijd

Ajax heeft zondagavond met 5-0 gewonnen van AZ. De ploeg van Erik ten Hag wist de Alkmaarders volledig te overklassen met uitstekend spel. De doelpunten kwamen op naam van Van de Beek, Dolberg, Blind, Ziyech en Tadic.

Vroege voorsprong

Ajax begon, net zoals dinsdagavond tegen Bayern München, zonder de geblesseerde Frenkie de Jong op het middenveld. Daardoor schoof Daley Blind weer een linie naar voren en nam Maximilian Wöber plaats in de achterhoede. Ook Donny van de Beek en Kasper Dolberg stonden in het elftal, zij op de plaatsen van David Neres en Klaas-Jan Huntelaar.

De Amsterdammers scoorden al vroeg in de wedstrijd. Door sterk drukzetten van Ajax veroverde Tagliafico in de derde minuut de bal. Tadic zag Van de Beek lopen en wist hem met een handig wippertje op prachtige wijze te bereiken. Vervolgens maakte Van de Beek koelbloedig af: 1-0. Het gaf de ploeg van Ten Hag veel vertrouwen, waardoor AZ de eerste minuten weinig kans kreeg om te voetballen.